2012. április 27., péntek

Mini tortácskák

Mini tortácskák

 A piskóták kisülve
 Szederlekvár - saját készítés
 Megkentem a lapokat a szederlekvárral 
 Az egyik túrókrémes lett, a lekvárra kentem rá a túrókrémet
 Majd kiraktam erdei gyümölcsökkel
 A következő lapra ismét lekvár került
 Majd ismét gyümölcs a túrókrémre
 A 3. lappal befedtem
 A másikba szedres tejszínes krém került, szederlekvárt is tettem a krémbe
 A lap megkenve szederlekvárral
 Majd a lekvárra rákentem a krémet
 A krémet megraktam áfonyával
A harmadik lappal ezt is beborítottam
 
 Itt már feldíszítve látható
 Kétféle színnel dolgoztam, narancs- és citromsárgával
 A citromsárga virághoz citromsárga szegőcsíkot tettem, a narancssárgához pedig narancsszínűt
 Elég nehéz volt bánni a kis tortácskákkal, mert nem tudtam kellően kifagyasztani, így nehéz volt a megfelelő méretre vágni őket, ezért az egyik kisebb lett, mint a másik. A piskótám is nagyon puha, ezért még nehezebb egyforma méretre vágni, úgy, hogy a krém se nyomódjon ki felvágás közben. 
 A borítása is macerás volt, időigényes nagyon
A díszítés volt a legkönnyebb, mert a virágokat elkészítettem előre, csak a szegést kellett akkor frissen rátenni


2012. április 25., szerda

Rózsaszál

 Itt már sikerült a leveleket szebben összeraknom, de még mindig van benne hiba, mert a drót még mindig látszik. Az a cél, hogy a  drót ne látszódjon.
A rózsafejet most már sikerült szépen megformáznom
 A csészelevelet elég nehéz volt rögzíteni a rózsához, de azért megoldottam
 Így a levelek most már sokkal élethűbbek, mivel be is festettem őket


2012. április 17., kedd

Házi tészta

 Házi tojásból készítettem a tésztát, majd gép segítségével nyújtottam el és vágtam el.
 Készítettem sárgarépapéppel is házi tésztát, ugyanis a gyümölcslé kinyerésénél megmaradt sárgarépa pépet használtam fel a tészta összegyúrásához, így kaptam egy finom, egészséges répás tésztát. Kissé bizarr lett a színe, életben jobban nézett ki, mint itt a képen, de az íze mindenért kárpótolt.

Túrós tésztának készítettem el a házi tésztát, pirítottam rá szalonna kockákat is, igazán nagyon finom ebéd lett belőle.

2012. április 16., hétfő

Rózsa





Először nem igazán jól sikerült a csokorba fűzés, mert túl hosszú lett a szár, így lekonyultak a rózsa fejek, nem tudtam beletenni a vázába, nehéz volt az egész, nem állt meg. Meg kellett tartanom a kezemmel.


 Ezután szétszedtem, és újból összefűztem, most rövidebbre vettem a szárát, és szorosabban tettem a rózsa fejeket, így már szépen megállt az egész, bele tudtam helyezni a vázába, egy kis darab hungarocellt is tettem bele, hogy jobban megálljon. Elég nehéz volt összerakni, de a végeredmény szép lett szerintem. Azért van még mit  gyakorolni, hogy szebb legyen a csokor.