2013. március 21., csütörtök

Ribizlis torta



Ezt a tortát szintén Niki lányom sütötte az apjának szülinapjára. A krémet én készítettem, de minden mást ő csinált. Nagyon fincsi lett ez is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy már ilyen szép tortákat tud sütni!

Csokitorta Beátámnak Nikitől





Niki ismét csokitortát sütött, most Beátámnak sütötte a szülinapjára. Ugyanúgy készítette, mint az előző csokitortát. Nagyon finom lett, igazán csupa csokis!!!

Oroszkrém torta



2013. március 2., szombat

Beám tortája a kersztfia szülinapjára








 Ezt a tortát Bea lányom készítette a kersztfiának a szülinapjára. A családot ábrázolja horgászás közben. A figurákat három délután készítette, nagyon sok munkája van benne, szívvel-lélekkel, szeretettel formázta a figurákat. A tortát magát én sütöttem meg, de a díszítés teljes egészében az ő munkája, nagyon büszke vagyok rá. 
A torta eperkrémes volt.


Csupa csoki torta

Ezt a tortát Niki lányom készítette a barátja hugának szülinapjára.
Teljesen egyedül készítette el és valami mennyei finom lett!!!



Csokikrém

Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 5dkg étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 25 dkg tortabevonó, 20 dkg vaj.
Elkészítés:  A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük robotgéppel és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.