Ezt az asztali díszt készítettem ma a Húsvétra készülődés első mozzanataként.
A kosárban az aranyeső vázában van, és körülötte fondantból készült nyuszi, tojás, csibe és tulipánok sorakoznak.
.................................................................
Hókifli
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
baracklekvár dióval összekeverve
vaníliás cukor
porcukor a hempergetéshez
egy csipet só
A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon összegyúrtam, és betettem a hűtőbe. A sütés napján kinyújtottam félujjnyi vastagra, és csíkokra vágtam, majd azokat háromszögekre.Tettem minden darabra egy kiskanál dióval elkevert baracklekvárt, majd óvatosan feltekertem. Előmelegített sütőben sütöttem meg, és tálaláskor a porcukorba hempergettem őket.
..................................................................
Húsvéti kalácsom:
1 kg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 dkg só
0,5 liter tej
2 db tojás sárgája
A hozzávalókat a kenyérsütőgépemben dagasztottam be, majd egy órás kelesztés után formáztam, és újabb egy órás pihentetés után a gázsütőben sütöttem meg. Ebből az adagból három kalács lett.
......................................................
Ez a süti úgy született, hogy maradt csokikrémem, és gondoltam, hogy sütök neki egy piskótát, majd felkockáztam, és csillagcsővel kinyomtam a tetejére, majd kis fondant virágokkal díszítettem.
............................................................................
Linzertésztából sütöttem még Húsvéti figurákat, kacsát, nyuszit, répát és egy pár pillangót.
........................................................................
Készítettem még élesztős leveles tésztából sajtos csigát.
Rákóczi túrósat:
Ez pedig a sonkatálam:
.................................................................
Hókifli
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
baracklekvár dióval összekeverve
vaníliás cukor
porcukor a hempergetéshez
egy csipet só
A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon összegyúrtam, és betettem a hűtőbe. A sütés napján kinyújtottam félujjnyi vastagra, és csíkokra vágtam, majd azokat háromszögekre.Tettem minden darabra egy kiskanál dióval elkevert baracklekvárt, majd óvatosan feltekertem. Előmelegített sütőben sütöttem meg, és tálaláskor a porcukorba hempergettem őket.
..................................................................
Húsvéti kalácsom:
1 kg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 dkg só
0,5 liter tej
2 db tojás sárgája
A hozzávalókat a kenyérsütőgépemben dagasztottam be, majd egy órás kelesztés után formáztam, és újabb egy órás pihentetés után a gázsütőben sütöttem meg. Ebből az adagból három kalács lett.
......................................................
Ez a süti úgy született, hogy maradt csokikrémem, és gondoltam, hogy sütök neki egy piskótát, majd felkockáztam, és csillagcsővel kinyomtam a tetejére, majd kis fondant virágokkal díszítettem.
............................................................................
Linzertésztából sütöttem még Húsvéti figurákat, kacsát, nyuszit, répát és egy pár pillangót.
........................................................................
Készítettem még élesztős leveles tésztából sajtos csigát.
Rákóczi túrósat:
Ez pedig a sonkatálam:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése