2011. augusztus 30., kedd

Aszalt paradicsomos kenyér



Aszaltparadicsomos kenyér

Hozzávalók: 
1 kg liszt
1 élesztő
1 dl tej
búzakorpa
aszalt paradicsom
tökmag

csipet cukor
olivaolaj
Az élesztőt meleg tejben a cukorral megfuttatom, egy pici lisztet szórva a tetejére.
Egy nagy tálba teszek egy kg lisztet, a közepébe mélyedést készítek, szórok bele egy fél bögre búzakorpát, kb. 10 dkg tökmagot, apróra vágott aszalt paradicsomot és sót. Amikor  felfutott az élesztő, a tál közepébe öntöm, teszek még hozzá egy kevés oliva olajat is és kb. fél liter meleg vízzel jól összegyúrom, kidagasztom.
Amikor megkel, még egyszer átdolgozom, és tovább kelesztem. Ismételt kelés után formázom, formába teszem, bevágom a tetejét és előmelegített sütőben szép piros ropogósra sütöm. Kb.45 perc.

Házi vajjal és zöld színes salátával falatoztam be vacsira. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése