2012. november 24., szombat

Erdőmester torta

 Az első lapra tejszínhabcsíkokat és meggyzselé csíkokat nyomtam kinyomózsákból. A meggyzselébe meggyszemeket is nyomkodtam.
 A következő lapnál meggyzselével kezdtem a sort, hogy mikor felszeletelésre kerül a torta, akkor eltolva legyenek a csíkok, és így szebb a vágás rész.
 A harmadik lap szintén olyan, mint az első, erre került rá a negyedik kakaós lap.
 Csokiforgáccsal és meggyszemekkel díszítettem



A recept:

Hozzávalók a piskótához:

    8 tojás
    40 dkg cukor
      32 dkg liszt
    16 kanál víz
    3 ek. holland kakaó

A töltelékhez:

    1 üveg rumos meggybefőtt
    3 dkg keményítő      
4 dl tejszín
    15 dkg  porcukor
   

A díszítéshez:

   tejszín
      étcsoki forgács

A hozzávalókbók négy vékonyabb lap piskótát sütöttem, majd a meggybefőtt levét, ami kb 6 dl volt, a  porcukorral és a keményítővel pudinggá főztem. Amikor már kezdett egy kissé langyosodni a meggyzselé nyomózsákba töltöttem és a tejszínhabbal felváltva becsíkoztam a tortalapokat.
A meggyzselécsíkokat kiraktam meggyszemekkel.
Tejszínhabbal vontam be a tortát és csoki forgáccsal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése