Hozzávalók:
70 deka lisztet, 25 deka
margarint, 4 tojást, 25
deka cukrot 2 cs vaníliás cukorral, 1,5 cs sütõporral kemény tésztává
gyúrunk, pár órát pihentetjük. Én előző este be is gyúrtam. A felébe kakaót gyúrtam. A vaníliás részbe reszelt citromhéjat is tettem.
Ha kakaósat is készítünk, akkor két kanál lisztet vegyünk le a mennyiségből, és két kanál kakaóporral helyettesítsük. Fontos a szárazanyag és a folyadék mennyisége.
Ha ezt nem vesszük figyelembe, kemény lehet a tésztánk.
Másnap kivettem a hűtõbõl, és ledaráltam a húsdarálón, majd sütõpapírral bélelt
tepsire tettem, 180 fokon megsütöttem. Világosra sütöttem őket, hogy ne legyenek túl kemények. Így finom omlósak lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése