Torta házassági évfordulóra
A piskótát 8 tojásból sütöttem, minden tojáshoz 5 dkg cukrot és 4 dkg lisztet és 2 ek. vizet számolva és egy csipet sütőport, a habot külön vertem fel pici cukorral, a többi cukrot a sárgájához tettem. Jó habosra kevertem, majd a fehérjéhez adtam és már csak kézzel forgattam át.
Két kerek formában sütöttem meg, amit kihűlés után kettévágtam, így négy lapot kaptam.
A csokikrém: Két csokipudingot megfőztem 7 dl tejben, kb. 20 dkg cukorral, olvasztottam bele 3 db táblás csokit is, és egy kanál zselatint, amit egy dl vízben felforraltam, majd kihűlés után keményre vert tejszínhabbal elkevertem.
Ezzel a krémmel töltöttem meg a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése