2012. július 6., péntek

Törökmézes



Hozzávalók:

1.lábasba:

20 dkg porcukor
20 dkg vaj
6 tojás sárgája

2.lábasba:

20 kanál cukor
20 dkg darabos dió
5 dkg vaj

Egy tasak nápolyi lap

Az 1. lábasba először elolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a porcukrot, ha szépen elkeveredett, mehet bele a tojássárgája, de ekkor már el is zárjuk alatta a gázt.
A fehérjét majd felhasználjuk másra.

A 2. lábasba megpirítjuk a cukrot, és ha szépen felolvadt, belekeverjük a diót és a vajat. 
A két lábas tartalmát egybe öntjük és jól összekeverjük, majd a nápolyi lapokra elosztjuk, úgy, hogy a tetejére nápolyi lap jusson. Nekem most csak ennyi lapom volt, ezért nem jutott a tetejére, de így is szépen lehet vágni és nem ragad.
Nagyon finom süti, igaz, hogy jó édes, az édesszájúak nagy örömére!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése