Hozzávalók:
1.lábasba:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
6 tojás sárgája
2.lábasba:
20 kanál cukor
20 dkg darabos dió
5 dkg vaj
Egy tasak nápolyi lap
Az 1. lábasba először elolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a porcukrot, ha szépen elkeveredett, mehet bele a tojássárgája, de ekkor már el is zárjuk alatta a gázt.
A fehérjét majd felhasználjuk másra.
A 2. lábasba megpirítjuk a cukrot, és ha szépen felolvadt, belekeverjük a diót és a vajat.
A két lábas tartalmát egybe öntjük és jól összekeverjük, majd a nápolyi lapokra elosztjuk, úgy, hogy a tetejére nápolyi lap jusson. Nekem most csak ennyi lapom volt, ezért nem jutott a tetejére, de így is szépen lehet vágni és nem ragad.
Nagyon finom süti, igaz, hogy jó édes, az édesszájúak nagy örömére!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése