Hozzávalók:
340 g liszt,
34 g porcukor,
34 g vaj,
2 kisebb tojás sárgája,
20 g élesztő,
4 g só,
165 ml langyos tej,
1 vanília cukor,
1 citrom reszelt héja.
Dagasszuk meg a kalácstésztát,
majd hagyjuk kelni 20 percig, azután gyúrjuk át és további húsz percig
pihentessük. Amikor megkelt, osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis
darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá,
hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak. Fonjuk össze a
szálakat és kenjük le felvert tojással majd húsz percig kelesszük, meleg
helyen. Aztán kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk
szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás. Így
összesen maximum 35 percet kelesszük. 190 C-fokos előmelegített,
gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése