Tészta
Tojás 6 db, Liszt 15 dkg, Cukor 12 dkg
Krém
Tojás 9db, Cukor 30 dkg, Vaj 40 dkg, Vaníliás cukor 3 dkg, Vaníliás pudingpor egy darab, Olvasztott csokoládé 10 dkg
Piskóta készítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kétharmad rész cukorral kemény habbá verjük, a maradék egyharmad rész cukorral kihabosítjuk a sárgáját. A fehérjét a sárgájába óvatosan belekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett sütőlemezre hat darab vékony kerek lapot kenünk. Szép világosra sütjük, kb. nyolc-tíz perc alatt megsül.
Krém készítés
A vajat kihabosítjuk és az olvasztott csokoládét hozzákeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás pudingal és a vaníliás cukorral összekeverjük, gőz fölött kb. 80 C°-ra melegítjük folytonos keverés mellett. Ezután habbá verjük. Én úgy csináltam, hogy a kis robotgéppel közben vertem a gőzön a krémet, hogy jó habos legyen. Végül ha kihűlt, a tojáshabot a csokoládés vajhoz könnyedén hozzákeverjük.
Az öt lapot összetöltjük a krémmel, a hatodik lapot bevonjuk 15 dkg kristálycukorból készített olvasztott cukorral, majd gyorsan 16 szeletre vágjuk. Én most készítettem először Dobos tetőt, féltem is tőle, hogyan fog sikerülni, de egész jó lett, nem is tört el, és nagyon könnyedén el tudtam vágni a nagy késsel. A krémmel sokkal több bajom volt, nagyon nehezen akart megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése