2011. május 16., hétfő

Sajtos croissant






Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
 2 dkg porcukor
3 evőkanál tej
2 dkg élesztő


Az élesztőt futtasd fel cukros tejben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát.

 A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és tedd a hűtőbe.
 Sodrófával nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Tekerd fel, majd formáld kifli alakúra. Tedd a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, szórd meg reszelt sajttal, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.
Ennyi idő alatt éppen szép ropogósra sül egy tepsivel, én két adagot készítettem és három nagy gáztepsivel lett belőle. Nagyon finom omlós és ropogós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése