2011. május 29., vasárnap

Kakaós csigabigák és sajtkrémes párnácskák

Fornetti:

Ezt a receptet a tutireceptek oldalon találtam, és nagyon megtetszett, hát kipróbáltam. De nagyon finom lett, főleg a kakaós csigának nagyon jó, de a sajtkrémes se kutya!

Hozzávalók:
Tésztához:
80dkg liszt,
egy csapott evőkanál só,
másfél dl étolaj,
fél l tej,
5dkg élesztő,

Krémhez:
pizzaszósz,
sültkáposzta,
virsli, 
sajtkrém,
lekvár,
bármilyen töltelék jó bele.

Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk.Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.a lapokat egyenként megkenjük a krémmel.Feltekerjük őket,mint a beiglit,és a rúdból a kést 45fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk,majd fél óráig állni hagyjuk őket,h megkeljenek.Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé,mert megdagadnak.Mielött beraknánk őket a sütőbe,megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével,majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük.Érdemes alá sütőpapírt tenni,mert a töltelék kifolyhat.

Tanácsok:
Ekkora mennyiségből három tepsire való készül.másnapra is el lehet tenni,nem szárad ki,sőt mélyhűtőben hetekig is eláll.

Krémnek bármit fel lehet használni, kakaót, sajtkrémet, pizzakrémet, lekvárokat, diót, stb.

Nekem ebből a tésztából négy tepsivel lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése