A töltelék bekeverve
Pulykamell szeletek
Aszaltszilvával göngyölve
Hagyma pirítás
A husi pirítása
A zöldségek pirítása
Tálalva, majd középre jön a töltelék
A töltelék pirítása
Tálalva
Itt már a som mártással tálalva
Pulykamell szeletek
Aszaltszilvával göngyölve
Hagyma pirítás
A husi pirítása
A zöldségek pirítása
Tálalva, majd középre jön a töltelék
A töltelék pirítása
Tálalva
Itt már a som mártással tálalva
Hozzávalók:
pulykamell
zöldségek csíkokra vágva
(sárgarépa, zeller, karalábé, piros húsú paprika)
(sárgarépa, zeller, karalábé, piros húsú paprika)
olaj
só
bors
4 zsömle
4 tojás
4 zsömle
4 tojás
hagyma
fokhagyma
gyömbér
fokhagyma
gyömbér
Som befőtt
vörösbor
fahéj
vörösbor
fahéj
A pulykamellet vékonyra szeleteltem, kis szeletkéket vágva és befűszereztem. Az általam nyáron asztalt szilvát előzőleg pár órára fahéjas vörösborba beáztattam. A szilvákkal megtöltöttem a pulykaszeletkéket, felcsavartam, megtűztem fogpiszkálóval és a wokserpenyőben kevés olajon fedő alatt megsütöttem, pároltam őket.
Aztán kiszedtem és újra feltettem a wok serpenyőt kevés olajjal a gázra, és a hagymát majd a csíkokra vágott zöldségeket átforgattam benne, jól befűszerezve.
Egy-két percig pirítottam, majd levettem a tűzről. A piros színű paprikát felcsíkozva a végén csak belekevertem.
A mártáshoz a som befőttet felrottyantottam kevés őrölt fahéjjal és egy dl vörösborral egy picit és egy kanál keményítővel besűrítettem.
A töltelékhez a zsemléket tejben áztattam, kinyomkodtam, és fűszereztem sóval, borssal, lesütött füstölt szalonnakockákkal, tettem hozzá négy tojást, a szalonna zsírján dinsztelt hagymát, petrezselyemzöldet.
A töltelékhez a zsemléket tejben áztattam, kinyomkodtam, és fűszereztem sóval, borssal, lesütött füstölt szalonnakockákkal, tettem hozzá négy tojást, a szalonna zsírján dinsztelt hagymát, petrezselyemzöldet.
A zsemletölteléket folpackba csomagoltam, és megpároltam. Amikor kész lett, hagytam hűlni, majd kiszedtem a folpackból, ferdén felszeleteltem és pici olajon megpirítottam serpenyőben.
Zöldségágyon som mártással tálaltam ezt a különleges finomságot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése