Hozzávalók:
A tésztához:
300 g búzaliszt (BL55)
+ 10 dkg a kovászhoz
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
fél kocka friss élesztő
csipet só
1 db egész tojás
2 dl házitej
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
fél kocka friss élesztő
csipet só
1 db egész tojás
2 dl házitej
A töltelékhez:
fél kg házi tehéntúró
10 dkg kristálycukor
egy csokor apróra vágott kapor
csipet só
2 db egész tojás
5 gr búzadara
A léhez:
1 db egész tojás
2 dl tejföl
csipet só
10 dkg lisztből és a tejből, cukorból kovászt készítettem, és amikor megkelt, gép segítségével összeállítottam a tésztát. Amikor szépen megkelt a tészta, kettévágtam úgy, hogy kb. a háromnegyed részét elnyújtottam az aljának, amit kivajazott tepsibe tettem. A tepsi mérete 35 cm-szer 20 cm-es volt.
A maradék tésztát a tetejéhez használtam fel.
A túrótölteléket elosztottam a lapon, majd a tetejére való tésztát elnyújtottam, és tiroli rétes vágóval elvágtam a tésztát, és kissé kihuzigálva ráhelyeztem a töltelékre.
Az elkészített tojásos levet ráöntöttem a tésztára.
190 fokon kb. 50 perc alatt szép pirosra sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése