Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 élesztő
4 dl meleg tej
búzakorpa
szezámmag és lenmag kissé darálva
4 kk. só
csipet cukor
15 dkg házivaj
Az élesztőt meleg tejben a cukorral megfuttatom, egy pici lisztet szórva a tetejére.
Egy nagy tálba teszem a lisztet, a közepébe mélyedést készítek, szórok bele egy fél bögre búzakorpát, darált szezámmagot és lenmagot, és a sót. Amikor felfutott az élesztő, a tál közepébe öntöm, hozzáadom a házivajat, amit én készítette. és a meleg tejjel jól kidagasztom.
Amikor megkel, még egyszer átdolgozom, formázom, formába teszem, bevágom a tetejét és előmelegített sütőben szép piros ropogósra sütöm. Kb50 perc kell neki.
Ez, számomra legalábbis, egy különleges összetevőkből álló kenyér, nagyon szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlés