2011. október 28., péntek

Lenmagos kenyér






Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 élesztő
 4 dl meleg tej
búzakorpa
 szezámmag és lenmag kissé darálva
 4 kk. só
csipet cukor
 15 dkg házivaj

Az élesztőt meleg tejben a cukorral megfuttatom, egy pici lisztet szórva a tetejére.
 Egy nagy tálba teszem a lisztet, a közepébe mélyedést készítek, szórok bele egy fél bögre búzakorpát,  darált szezámmagot és lenmagot,  és a sót. Amikor felfutott az élesztő, a tál közepébe öntöm, hozzáadom a házivajat, amit én készítette. és a meleg tejjel jól  kidagasztom.
Amikor megkel, még egyszer átdolgozom, formázom, formába teszem, bevágom a tetejét és előmelegített sütőben szép piros ropogósra sütöm. Kb50 perc kell neki.

1 megjegyzés:

  1. Ez, számomra legalábbis, egy különleges összetevőkből álló kenyér, nagyon szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés