Szülinapi torta virágkompozícióval
Ezt a tortát 8 tojásos piskótából sütöttem.
A krémje csokikrém:
Először párizsi krémet készítettem.
30 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
18 dkg kakaópor
2 és fél dl állati tejszín
40 dkg vaj vagy margarin
A tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk húzni. Ekkor keverjük benne simára a kakaóport és a vaníliát, végül a a vajat vagy a margarint.
Ha a párizsi krém kihűlt, habosítsuk ki 30 dkg vajjal vagy margarinnal.
1 tasak vaníliáscukor
18 dkg kakaópor
2 és fél dl állati tejszín
40 dkg vaj vagy margarin
A tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Olyan sűrű sziruppá forraljuk, melyből egy cseppet kivéve a két ujjunk között vékony szálat tudunk húzni. Ekkor keverjük benne simára a kakaóport és a vaníliát, végül a a vajat vagy a margarint.
Ha a párizsi krém kihűlt, habosítsuk ki 30 dkg vajjal vagy margarinnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése