2011. november 19., szombat

Almás pite


Almás pite

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál tejföl
3 egész tojás
1 reszelt citromhéj(nem szükséges)
barack lekvár a kenéshez

A  töltelékhez:
fahéj
1kg reszelt, dinsztelt  alma
20 dkg cukor
2 csipet vaníliás cukor


A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, két részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Tepsibe helyezzük az egyik lapot. Megkenjük baracklekvárral, rárakjuk az almatölteléket, majd beborítjuk a másik lappal. Lekenjük tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. Szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése