Hozzávalók:
70 dkg simaliszt
3 dl meleg tej
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
2 vaníliás cukor
5 dkg élesztő
csipetnyi só
Dagasztás után kb. 40 percet kelt, akkor elnyújtottam, kockákra vágtam, és megtöltöttem kemény házi szilvalekvárral. Golyókat formáztam, és szőlő formát kialakítva belepakoltam a tepsibe. Levelet és kacsokat is formáztam a szőlőfürt tetejére.
Egy kicsit hagytam még kelni, aztán előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sült.
A levele sajnos nem érvényesült, mert összekélt a szemekkel, de nagyon finom lett, az íze kárpótolt a látványért.
Egy kicsit hagytam még kelni, aztán előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sült.
A levele sajnos nem érvényesült, mert összekélt a szemekkel, de nagyon finom lett, az íze kárpótolt a látványért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése