2011. november 5., szombat

Szőlő bukta


Hozzávalók:

70 dkg simaliszt 
3 dl meleg tej
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
2 vaníliás cukor
5 dkg élesztő
csipetnyi só 

 A hozzávalókból kalácstésztát dagasztunk. Én géppel szoktam. 
Dagasztás után kb. 40 percet kelt, akkor elnyújtottam, kockákra vágtam, és megtöltöttem kemény házi szilvalekvárral. Golyókat formáztam, és szőlő formát kialakítva belepakoltam a tepsibe. Levelet és kacsokat is formáztam a szőlőfürt tetejére. 
Egy kicsit hagytam még kelni, aztán előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sült.
A levele sajnos nem érvényesült, mert összekélt a szemekkel, de nagyon finom lett, az íze kárpótolt a látványért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése