2011. november 13., vasárnap

Lányom eljegyzése


Krémes


Az eljegyzési torta.
A bal oldali oroszkrém, a jobb oldali citromkrémes



Itt még gyűrű nélkül fotóztam le

Rántott karaj, rántott gomba, rántott csirkemell petrezselymes burgonyával

Sült oldalas

Itt már megdézsmáltuk a tálat, rántott sajt is van rajta

A lakoma

Kosárka

Kókuszos, krémes, kosárka

Kókuszos

Őszibarack

Sütik

Sütik pogácsával

A lányom eljegyzési tortája

Piskóta:
9 tojás, 45 dkg kristálycukor, 36 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 18 evőkanál víz.

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből a cukor felével habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a többi cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a vizet. A habot belekeverjük a sárga masszába, és szív alakú formában elosztva három lapot sütünk. Amikor kihűltek a lapok, kettévágjuk őket. Egy tortához 3 lapot számítunk.

Egyik torta krémje oroszkrém:

10 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 dl tejet, majd gőz felett állandóan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
Feloldunk 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben, felforrósítjuk, és ezt is hozzákeverjük. Hozzáadunk még 2 cs. vaníliacukrot (ezt akkor szoktam hozzáadni,mikor már hűl).  Kihűlésig még tovább verjük. Felverünk fél liter tejszínt habbá, és amikor a tojáskrém egészen langyosra hűlt, könnyedén belekeverjük a habot.
A piskótalapokat meglocsoljuk rummal, vagy rumaromával, megszórjuk mazsolával és rákenjük  a krémet, ezt megismételjük az összes piskótalappal, így állítjuk össze a tortát.

Másik torta krémje citromkrém:

7 dl tejben 20 dkg kristálycukorral megfőzünk 2 tasak tejszín ízű pudingport. Feloldunk 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben, felforrósítjuk, és ezt is hozzákeverjük.
Adunk hozzá 3 citrom reszelt héját és levét, majd amikor kihűlt hozzákeverünk fél liter tejszínhabot és jó krémesre kikeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát.

A torták külsejét tejszínhabbal vonjuk be, majd néhány órát pihentessük hűtőben, hogy jól összeálljon a piskóta a krémmel, mert ha hamarabb vonjuk be a tortát a fondanttal, akkor előfordulhat, hogy a nehéz fondant kinyomja a krémet, és csúnya lesz a tortánk. Én most ezt előző nap készítettem el, és csak másnap díszítettem fel.
A jobb oldali tortából ki kell vágni egy kis részt, hogy összeilleszthető legyen a másik résszel.
Amikor bevontuk a tortát fondanttal, lehet díszíteni.

Ezt a tortát a nagylányom eljegyzésére készítettem nagy örömmel, és az igazi eljegyzési gyűrűt tettük rá a tündérrózsa levélre.







Az ifjú pár

Kincsemmel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése