Az alsó mézes lap
Az alsó mézes lap lekenve a krém felével
A közepe a mákos piskóta
A mákos piskóta lekenve a krém másik felével
A másik mézes lap ráhelyezve a krémre
Itt már a csokimáz is rajta van. Gyorsan kellett kennem, mert hamar megdermedt.
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kk szódabikarbóna
A mákos piskótához:
18 dkg cukor
12 dkg liszt
6 db tojás
3 ek víz
fél dl étolaj
1 kk sütőpor
10 dkg őröletlen mák
Krémhez:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
35 dkg vaj
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
Tetejére:
csokimáz
Az alsó mézes lap lekenve a krém felével
A közepe a mákos piskóta
A mákos piskóta lekenve a krém másik felével
A másik mézes lap ráhelyezve a krémre
Itt már a csokimáz is rajta van. Gyorsan kellett kennem, mert hamar megdermedt.
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kk szódabikarbóna
A mákos piskótához:
18 dkg cukor
12 dkg liszt
6 db tojás
3 ek víz
fél dl étolaj
1 kk sütőpor
10 dkg őröletlen mák
Krémhez:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
35 dkg vaj
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
Tetejére:
csokimáz
Mákos piskótatészta:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat. Majd hozzáadjuk a mákot is.
A tojásfehérjét habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevert liszttel, lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben (30x20 cm) 180 fokon világosra sütjük (kb. 20 perc, tűpróba!).
Mézes lapok:
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk 2 lapnak és 180 fokon, kb. 10 perc alatt világosra sütjük A tepsi mérete ugyanolyan legyen, mint a piskótáé.
Krém:
A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.
Összeállítás:
Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, mézes lap, aztán megint krém.
A tetejére olvasztott étcsokoládét csurgatunk, vagy házi csokimázat készítünk.
Én csokimázat készítettem rá. Először egy kis margarint, kb. két evőkanállal felolvasztottam egy kis lábasban, majd szórtam bele annyi porcukrot, hogy felvegye a vajat, ekkor elzártam alatta a gázt, és beleszórtam egy kanál kakaóport. Simára kevertem és adtam még hozzá egy kanál meleg vizet. Ha nem zárjuk el a gázt a máz alatt, a kakaó könnyen megéghet és eldobhatjuk a csokimázat.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat. Majd hozzáadjuk a mákot is.
A tojásfehérjét habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevert liszttel, lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben (30x20 cm) 180 fokon világosra sütjük (kb. 20 perc, tűpróba!).
Mézes lapok:
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk 2 lapnak és 180 fokon, kb. 10 perc alatt világosra sütjük A tepsi mérete ugyanolyan legyen, mint a piskótáé.
Krém:
A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.
Összeállítás:
Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, mézes lap, aztán megint krém.
A tetejére olvasztott étcsokoládét csurgatunk, vagy házi csokimázat készítünk.
Én csokimázat készítettem rá. Először egy kis margarint, kb. két evőkanállal felolvasztottam egy kis lábasban, majd szórtam bele annyi porcukrot, hogy felvegye a vajat, ekkor elzártam alatta a gázt, és beleszórtam egy kanál kakaóport. Simára kevertem és adtam még hozzá egy kanál meleg vizet. Ha nem zárjuk el a gázt a máz alatt, a kakaó könnyen megéghet és eldobhatjuk a csokimázat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése