Ezt a kenyeret Klári barátnőm receptje alapján készítettem. Köszönöm Klári!
Hozzávalók:
1 kiló liszt, kb. fél liter víz, fél evőkanál cukor, 1 kocka élesztő, 1 evőkanál só, 1 evőkanál ecet.
A tészta hozzávalóiból kenyértésztát dagasztottam a dagasztógépem segítségével, majd a tésztát meleg helyen megkelesztettem. Amikor duplájára kelt a tészta, kettévettem, és az egyik feléből zsemléket formáztam, a másik feléből pedig gömbölyű kenyérformát alakítottam ki, aminek a közepébe lyukat fúrtam és beletettem egy beolajozott poharat, bemetszéseket ejtettem rajta, és így hagytam tovább kelni. A zsömlék felébe gyúrtam szárított snidlighagymát. Amikor a duplájukra keltek a zsömlék és a kenyér, lespricceltem vízzel, előmelegített sütőbe tettem, és 180 fokon légkeveréssel megsütöttem őket szép pirosra. Miután kivettem a sütőből, gyorsan lekentem vizes ecsettel.
Sajnos a kenyér közepén a lyuk eltűnt sülés közben, így nem lett szép lyukas a közepe. Legközelebb hőálló bögrét fogok beletenni és azzal együtt fogom megsütni.
Kedves Gyöngyusz! GYere át kérlek a tortás blogomba, van ott számodra valami!:)
VálaszTörlésKedves Gyöngyi!!
VálaszTörlésVégig néztem a blogodat,és nagyon tetszik.Teljesen lenyűgöztél a sok szép tortákkal,és a sok más finomsággal!!!Gratulálok a szép és ízletes ételekhez ,és sütikhez egyaránt!!!
Üdvözöllek,és követlek .Meli.