2011. március 8., kedd

Kedvenc kenyerem

Kb. 75 dekányi lisztet kimérek magvakkal együtt: kb 20 dkg graham búzaliszt, 20 dkg tönköly búzaliszt, 15 dkg sima liszt, a többi búzakorpa, búzacsíra (szárított), tönkönykorpa, különféle magvak, lenmag kicsit törve, nem egészben, napraforgómag, tökmag, szezámmag és még más magvak. Ezeket a magvakat serpenyőben pár pillanat alatt megpirítom és úgy teszem a liszthez. Csak kevés élesztő kell, kb. egy fél, teszek bele tejet, vagy kefírt, olivaoljat, sót, és összekeverem. Csak ezután teszem a kenyérsütőgépbe dagasztásra. Van, amikor hagyon a kenyérsütőben megsütni, de van, hogy kiveszem, amikor kész a dagasztás, és megformázom, majd a sütőben megsütöm. Így házi jelleget kap.

Nagyon finom frissen is és főleg pirítva isteni!!!!!!!!!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése