Ezt a szülinapi tortát eperkrémmel töltöttem meg. Sütöttem egy 7 tojásos piskótát a nagy piskótasütő tepsiben, amikor kihűlt, csíkokra vágtam.
Krém: 2 puncspudingot megfőztem 7 dl tejben, tettem bele 15 dkg cukrot, 1 evőkanál zselatint vízben feloldva,(a szokásos módos felforrósítva) majd kihűlés után belekevertem 5 dl tejszínhabot, jó habosra kikevertem. Ezután kézzel belekevertem még 30 dkg pépes epret.
Egy nagyobb tálat kibéleltem folpack-kal, ebbe raktam a piskótacsíkokat, ezután krém következett és addig rétegeztem, amíg el nem fogyott az összes hozzávaló.
Hűtőben másnapig pihent, és akkor díszítettem fel a tortát.
Itt is megcsodáltam, igazán nagyon találó, huncut torta! :-)
VálaszTörlés