A kosárka formába tettem a tésztát
Itt a barack maggal együtt kisülve
Itt még csokimáz nélkül
Itt már olvasztott csokival lecsurgatva
Itt már tálcára készítve a többi aprósütivel. A kis kosárkák tetejére fondant hóhelyheket tettem.
Kosárka:
30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg daráltdió, 1 tojás, 1 kanál kakaó
Töltelék: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 20 dkg darált keksz, 10 dkg darált dió, rumaroma, tej, hogy formázható masszát kapjunk.
A hozzávalókat kézzel összegyúrtam egy jól formázható masszává és ezzel töltöttem meg a kis kosárkákat.
Tetejére csokit olvasztottam.
Szoktam kosárkát sütni, főzött krémmel és gyümölccsel a tetején kínálom, vagy diós krémet púpozok bele és együtt kisütöm.
VálaszTörlés