2011. december 16., péntek

Vajas kifli





Hozzávalók:

70 dkg Bl-80 liszt
1 kocka élesztő
4 dl meleg tej
5 dkg puha vaj
2 evőkanál olaj
3 teáskanál só
1 teáskanál cukor

A tetejére ízlés szerint szezámmag, vagy bármilyen mag.

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk.  Ha kész, db 1 órát hagyjuk, hogy szépen megkeljen. 
Amikor megkelt, a tésztát  lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra nyújtjuk Pizzavágóval háromszögekre vágjuk, lekenjük olvasztott vajjal és feltekerjük. Letakarva  legalább fél órát hagyjuk pihenni a kifliket. A sütőt közben melegítsük elő 200 °C-ra. A kifliket kenjük le felvert toájással, és szórjuk meg  a magvakkal.  A sütő aljába egy kis lábasban tegyünk vizet, hogy gőz keletkezzen. 20 perc alatt  szép pirosra sülnek.  


1 megjegyzés: