Hozzávalók:
15 dkg vaj
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dl tej
1 élesztő
1 tojás
csipetnyi só
1cs vaníliás cukor
Töltelék:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
a kenéshez 1db tojás
Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
Sima közepesen lágy tésztát dagasszunk. Belisztezett deszkán még egyszer gyúrjuk át, és hagyjuk pihenni. Legalább15 percig. Addig keverjük össze a mákot a cukorral és 1cs vaníliás cukorral.
Fél cm vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük le olvasztott vajjal és szórjuk rá a mákot.
Csavarjuk fel és formázzuk meg.
Rakjuk tepsibe és kenjük meg tojással, kelesszük még 15-20 percig
190 fokon süssük szép pirosra.
De szép!!! A 60 dk liszthez az egy csomagnyi élesztő hány dekás? Mert van 42 meg 50 g-os... köszi :)
VálaszTörlés