2011. december 16., péntek

Mákos félhold



Hozzávalók:
15 dkg vaj 
60 dkg liszt 
10 dkg cukor 
2 dl tej 
1 élesztő 
1 tojás 
csipetnyi só 
1cs vaníliás cukor

 Töltelék:
 20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
 a kenéshez 1db tojás

 Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.
  Sima közepesen lágy tésztát dagasszunk. Belisztezett deszkán még egyszer gyúrjuk át, és  hagyjuk pihenni. Legalább15 percig. Addig keverjük össze a mákot a cukorral és 1cs vaníliás cukorral. 
 Fél cm vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük le olvasztott vajjal és szórjuk rá a mákot. 
 Csavarjuk fel és formázzuk meg.
 Rakjuk tepsibe és kenjük meg tojással, kelesszük még 15-20 percig
 190 fokon süssük szép pirosra.

1 megjegyzés:

  1. De szép!!! A 60 dk liszthez az egy csomagnyi élesztő hány dekás? Mert van 42 meg 50 g-os... köszi :)

    VálaszTörlés