Sajtosrúd
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 mk. só, 1 ek. cukor, 1 élesztő, 2 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 kocka margarin, 2 ek. zsír, kb. 3 dl langyos tej.
Tetejére: 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt.
Előző éjszaka már be lehet gyúrni, de én most ezt frissen sütöttem.
A hozzávalókat begyúrom, és fokozatosan adom hozzá a meleg tejet, annyit, amennyi szükséges, hogy rugalmas legyen a tészta. Letakarom, pihenni hagyom amíg szépen megkel. A radiátor közelébe tettem. Amikor szépen megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtom, lekenem felvert tojással, megszórom sajttal, és kb 1, másfél cm vékony rudakat vágok pizzavágóval.
Légkeveréssel sütöm 200 fokon két tepsivel egyszerre. Nagyon hamar megsül szép piros ropogósra.
Ezt a tésztát előző este is el lehet készíteni, egy picit hagyni kelni, aztán be lehet tenni a hűtőbe és másnap ismét keleszteni, majd kisütni. Másnap nem fontos átgyúrni, inkább hagyjuk úgy a tésztát ahogy kivettük a hűtőből, csak nyújtsuk el.
VálaszTörlésEgyik ismerősöm átgyúrta másnap, és úgy is finom lett. Az a lényeg, hogy még egy picit kelesszük sütés előtt.