Ezt a receptet Limaránál találtam, és annyira megtetszett, hogy el kellett, hogy készítsem.
Hozzávalók:
fél kg liszt
2 tk.só
másfél dl tej
másfél dl víz
2 ek. burgonyapehely
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
szeletelt bacon
trappista sajt szeletelve
és reszelve
Limara füstölt sajttal és sonkával készítette, úgyis biztosan nagyon finom. Nekem most ezek voltak itthon.
A tészta hozzávalóiból puha tésztát dagasztottam a kenyérsütővel, és benne is hagytam megkelni.
Amikor szépen megkelt, deszkára borítottam, és 9 egyenlő darabra vágtam.
Elnyújtottam téglalap formára, az egyik végét felvágtam pizzavágóval, és erre a részre reszelt sajtot szórtam, a másik oldalára rátettem a bacon szeletet, a sajtszeletet és feltekertem úgy, hogy a reszel tsajtos felvágott rész kerüljön felülre. Arra kell vigyázni, hogy a felvágott tészta vége alulra kerüljön, nehogy szétnyíljon.
Tepsibe raktam őket, és még újból hagytam kelni. 180 fokra előmelegített sütőben- az aljában egy kis lábas vízzel - kb. húsz perc alatt pirosra sültek.
A tésztát munkapultra borítottam
Felvágtam pizzavágóval
Ráhelyeztem a bacont
Tettem rá sajtot is
A vágásokat megszórtam reszelt sajttal
Feltekertem
Megigazgattam kissé
Próbáltam úgy igazgatni, hogy kellően leragadjon a vágásnál, de mégis kissé felvált, de nem baj, mert attól még nagyon finom lett
Legközelebb majd jobban aláhajtom a vágások mentén is
Ez valami fenséges finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése