Hozzávalók:
40 dkg BL 80 liszt
15 dkg lenmag, szezámmag, zabpehely, napraforgómag
(a felét a tésztába kicsit őrölve, a félét pedig a tetejére rászórni egészben, serpenyőben pirítva)
(a felét a tésztába kicsit őrölve, a félét pedig a tetejére rászórni egészben, serpenyőben pirítva)
1 ek. búzakorpa
15 dkg tk.rozsliszt, graham liszt, tönkönybúza liszt,
1 tk. sikér
1 ek. burgonyapehely
1 ek. burgonyapehely
1,5 tk. só
1 ek. házivaj
1 dl tej
kb.2,5 dl víz (vagy amennyit felvesz a tészta)
2 dkg friss élesztő
A hozzávalókból dagasztógép segítségével bedagasztottam a tésztát, majd duplájára kelesztettem. Amikor szépen megkelt, lisztezett felületre borítottam és nyolc egyenlő darabba vágtam. A darabokat ovális formára alakítottam majd lekentem őket tojással.
Egy tálcára, amiben a megformázott tészta elfér, a fent leírt pirított magvak felét belesimítottam és ebben hempergettem meg a kifliket. A magokat persze variálhatjuk.Tepsire raktam őket és egy éles pengével azonnal be is vágtam.
Addig kelesztettem még, amíg a bevágások szét nem nyíltak.
Lepermeteztem őket vízzel, majd 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsültek.
A magok előkészítve a pirításhoz
A kiflik kelés közben, sütés előtt
Közvetlenül a sütőbe tevéskor
Itt már a kisült kifli
A kiflik kelés közben, sütés előtt
Közvetlenül a sütőbe tevéskor
Itt már a kisült kifli
Ez a kifli annyira finom lett, hogy nem is találok rá szavakat!!!
Nagyon puha, ruganyos és jóízű.
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
Másnap reggel:
Nagyon puha, ruganyos és jóízű.
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
Másnap reggel:
Reggelire színes salátával és virslivel ettem ezt a finom magvas kiflit.
A salátához csíkokra vágtam fel a sárgarépát, cukkinit, uborkát, lilahagymát, paradicsomot, amit egy pici sóval összekevertem, és megszórtam apróra vágott ablakban nevelt hagymaszárral.
Egy kis tavaszi vitaminbomba!
Imádnivaló a sok mag a tetején!
VálaszTörlés