2012. március 2., péntek

Rozslisztes kenyér nyanyával


Hozzávalók:

65 dkg liszt (50 dkg sima liszt és 15 dkg tk.rozsliszt)
4 dl meleg víz
kevés tejben felfuttatott 3 dkg élesztő
15 dkg öregtészta (nyanya)
2 tk.só
1 ek. ecet
1 ek. házivaj
2 ek. burgonyapehely

A hozzávalókból kenyértésztát dagasztottam hozzátéve az előző dagasztásból félretett öregtésztát, nyanyát.
Meleg helyen megkelesztettem, majd megformáztam, és kalácssütő formába tettem, a tetejét bevagdostam, majd hagytam a duplájára kelni. A sütőt 180 fokra melegítettem, majd a kenyérkét 50 perc alatt megsütöttem.
Ebben a formában egy picit kicsordult a tészta, talán elég lesz fél kg lisztből legközelebb dagasztani. De annyira finom lett, olyan puha, mint a vatta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése