2011. július 22., péntek

Egészséges életmód 3.

Mángoldlé készítése búzafűpréssel



A búzafűprés nem csak a búzafű kipréselésére alkalmas, hanem zöldlevelek és gyümölcsök levének préselésére is. 
Mivel a búzafüvem még nem nőtt meg kellően, ezért először mángoldlevélből készítettem magamnak üdítő zöld levet.
A lé kinyerése után elturmixoltam banánnal és már kész is volt az üdítő élő enzimekkel és vitaminokkal teli ital.

3 megjegyzés:

  1. Szia Gyöngyusz!

    Szeretnélek megkérdezni, hogy mi a véleményed a búzafűprésről, tényleg olyan jól működik, mint ahogy hirdetik, láttam egy videót ahol én úgy láttam, hogy jó szárazan jön ki a rost, igaz ez. Mindezt azért kérdezem, mert szeretnék egy ilyet én is magamnak és mivel nálad láttam, azért vagyok kíváncsi a véleményedre. Nagyon szép és finom tortákat gyártasz, gratulálok, nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marison!

    Hát erről a présről csak jókat tudok mondani, már most tavasszal is elkezdtem a zöld füvek préselését vele, és tényleg egész szárazra kipréseli még a lucerna leveleket is.
    Ha benézel a Tapasztalataim menübe, ott sok ilyen zöld és színes leveket találsz, oda szoktam betenni amiket készítek.
    Például lucerna-sóska gyümölcsökkel, lucerna-sóska-tyúkhur (lúdhur) gyümölcsökkel, stb.
    Nagyon finomat ezek a levek és tele vannak élettel, energiával, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjékkel, enzimekkel, klorofillal, ami ugye a zöld vér.
    A gyümölcslevet almából-narancsból-répából készítem gyümölcscentrifugával, melynek a pépjét fel tudom használni süteményhez, vagy meg is lehet enni, és a gyümölcslevet, amit kinyerek, összekeverem ezzel a zöld lével. Igazán finom, üdítő!
    Próbáld ki, Te sem fogod megbánni. Az egészségünk ennyi macerát megér.
    Aztán számolj be, hogy hogyan sikerült, és mennyire ízlett.
    Üdv: Gyöngyi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gyöngyusz !
    Köszönöm a válaszodat, már sokat olvastam ezekről, hiszen végig néztem a blogodat, így találtam rá a présre, levekre és egyéb sok más szépségre. Nagyon ügyes vagy, gyönyörűek a torták, hihetetlen, hogy miket alkotsz hétről hétre. Természetesen be fogok számolni mindenről, szeretem a zöldeket, biztos nem lesz furcsa számomra, hiszen jártamba keltembe, ami ehető azt én eszegetem, ha tyúkhúr, spenót, vagy éppen mángold, vagy kákics virágszárat látok szépet csipegetek, csak sok van köztük, ami nagyon rostos és a gyomrom nem szereti, ezért gondoltam a présre. Még egyszer köszönöm és természetesen, ahogy ígértem jövök a beszámolóval.
    Üdv:Marcsi

    VálaszTörlés