2011. július 27., szerda

Nektarin befőtt


5 kg nektarint megmostam, levagdostam a magról a húst, mert ez nem magvaváló barack.
A barack szeletkéket üvegekbe raktam. Elkészítettem a befőzőlevet, 4 liter vízhez 1,5 kg cukrot tettem. A végén szalicilt tettem bele, jól elkevertem a lével és úgy öntöttem fel az üvegeket. Celofánnal kötöttem le őket, és mehettek a száraz dunsztba.

2 megjegyzés:

  1. Én évtizedek óta úgy rakom el, hogy 2X forrázom le a sziruppal, a többi ugyanaz- Sosem szerettem például a vízben gőzölős módszereket, ez sokkal egyszerűbbnek tűnik és nem romlik a finom befőtt. Van saját nektarin is?

    VálaszTörlés
  2. Vicuska,
    sajnos nincs saját nektarinom, van ugyan facsemeténk, de az még sokára fog teremni.
    A boltban vettem a gyümölcsöt, de nagyon szeretjük, és ez mindig megmarad, nem szokott megromlani.

    VálaszTörlés